Havas túra a Sóhajok-hídjához

Havas túra a Sóhajok-hídjához

2018. február 25-én délután a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület újabb túrát szervezett, a hó leesése miatt kicsit hirtelen – különösebb reklám nélkül. Ennek ellenére a Marcali Természetjárók Baráti Körének 23 tagja (és egy kutya) vett részt a 4 kilométeres túrán.

A Noszlopy iskola elől indultunk és az Arany J. utcán, majd a Vörösmarty utcán keresztül hagytuk el a várost. Az elhagyatott délnyugati szőlőhegy bejárása és a Sóhajok-hídja volt a cél.

Bosszantó, hogy a kivezető úton a hó alól is kikandikált a felelőtlen lakótársaink által kihordott hatalmas mennyiségű szemét.

A volt lőszerraktár mögötti úton ismét rácsodálkoztunk a jobb sorsra érdemes, többségében elhagyott pincékre.

A további útszakasz érintetlensége a friss hóval borított tájjal mindenkit kárpótolt a korábban látott emberi felelőtlenségért és tehetetlenségért.

Egy kivétellel: az egykori Sóhajok-hídja széthullott, romos állapota sokakat lehangolt – főleg azokat, akik már régen jártak itt és emlékeztek a régi hídra.

Azok, akik még nem jártak ezen a tájon, biztosan visszatérnek még más évszakokban is, mert az összes szépségével együtt ez is olyan hely, ahol a „madár sem jár”.

A Vereckei utca horhóján keresztül érkeztünk vissza a városba. A fehér, havas táj után furcsa volt ismét visszazökkenni az aszfaltos, sózott világba. Itt élünk…

Írta: Szaka Zsolt

Fotók: Kiss Kálmán

One thought on “Havas túra a Sóhajok-hídjához

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .