A kommunizmus áldozatainak emléknapja Marcaliban

A kommunizmus áldozatainak emléknapja Marcaliban

2018. február 25-én, Marcaliban, a Hősök terén 10 órakor – a hideg időjárásra való tekintettel – csak egy rövid program keretében emlékeztek meg a kommunizmus áldozatairól. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoportja, valamint a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület szervezésében főhajtással és gyertyagyújtással tisztelegtek a mártírok emléke előtt.

A megjelenteket Szaka Zsolt, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület elnöke köszöntötte. Majd a Himnusz eléneklése után Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke tartott ünnepi beszédet. A szónok mondandójában kihangsúlyozta a kommunista diktatúra szörnyűségeit és felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy sohasem szabad elfelejteni ezeket a szomorú eseményeket, melyek annyi áldozatot követeltek a világtól és Magyarországtól is.

A megemlékezésen Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános, Móring József Attila országgyűlési képviselő és Kis-Dörnyei László alpolgármester is részt vett. A szervező civil szervezetek tagjai és a jelenlévők végül, az 1956-os emlékműnél, mécsesek meggyújtásával rótták le kegyeletüket az áldozatok emléke előtt.

Írta és fotók: Kiss Kálmán

One thought on “A kommunizmus áldozatainak emléknapja Marcaliban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .