Európa jövője és kilátásai a közeledő EP-választás tükrében – Fórum az iparosházban

Európa jövője és kilátásai a közeledő EP-választás tükrében – Fórum az iparosházban

2024. január 25-én, csütörtökön, 18 órától Bohár Dániel újságíró, a város szülötte „Európa jövője és kilátásai a közeledő EP-választás tükrében” címmel tartott előadást a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület székházában.

A zsúfolásig megtöltött épületben – közülük sokan csak a belső folyosóra, vagy az udvarra szorultak ki – dr. Pozsonyi Márk és Káplár András – a házigazdák és szervezők részéről – folytatott beszélgetést a népszerű riporterrel. A felszólalók között volt Móring József Attila kormánybiztos, országgyűlési képviselő is.

A témák között elsőként a 2023-as esztendő világpolitikai eseményei szerepeltek az USA szerepe, az orosz-ukrán háború hatásai, következményei, majd természetesen Európa jövője és kilátásai kerültek reflektorfénybe a brüsszeli politikai-ideológiai törekvések, Németország szerepe, vagy éppen a lengyel kormányváltás kapcsán. Ezután a magyarországi ellenzéki törekvésekről politikai megnyilvánulásukról (pl. Gyurcsány Ferenc, Fekete-Győr András) volt még szó, hogy törekvéseik milyen irányba mutatnak, illetve ezekről szintén elmondta véleményét a közkedvelt újságíró.

Pozsonyi Márk közösségi oldalán a következőket írta: „Bohár Dániel riporterrel a beszélgetésünkön kiveséztük az Európa előtt álló kihívásokat. Arra jutottunk, hogy ha változást akarunk Brüsszelben, akkor minél több nemzetben gondolkozó, szuverenista jelöltet kell június 9-én az Európai Parlamentbe küldenünk. Mert a változás mindannyiunk közös érdeke.”

Végezetül Marcalira terelődött a szó, a nyári választásokkal kapcsolatban, hogy mik a kilátások. A közelgő nyári voksolással a helyi önkormányzatok jövőjéről is döntenek a választópolgárok. Erről dr. Pozsonyi Márk a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület vezetőségi tagja, a kormánypárt marcali polgármester jelöltje beszélt a Somogy Tv munkatársainak: „Nem azt kell nekünk látni, hogy hol van most a város, hanem azt kell megnéznünk, hogy az elmúlt 30 évben hova kerülhetett volna. Tehát ezt a lemaradást egy új lendülettel be tudjuk pótolni. Gondolok itt akár turisztika, akár egészségügy területén, illetve akármerre nézek, nagyon sok helyen van tennivaló.”

A fórumon elhangzott még, hogy: A Balaton közelsége, a természeti adottságok is fejlesztési lehetőséget adhatnak a településnek.

„Felemelő volt, hogy a csilláron is érdeklődők lógtak, sőt bocsánatot szeretnénk kérni mindazoktól, akik a helyhiány miatt már nem fértek be a rendezvényre.

Még számos ugyanilyen remek programunk és esténk lesz! Együtt, veletek! Új lendületet fogunk adni Marcalinak! – írta közösségi oldalán Pozsonyi Márk.

A rendezvényen jelen voltak: Móring József Attila kormánybiztos, országgyűlési képviselő; Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke; dr. Mészáros Géza, Miszi Zsuzsanna és Molnár Ágnes Anna önkormányzati képviselők; Szaka Zsolt az MKH. Ipartestület elnöke; Pomozi Istvánné, a Marcali Szépasszonyok és a Fiúk Hagyományőrző Egyesületet (MASZÉP) elnöke; Kiss Kálmán elnök és Horváth Zsolt László titkár, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoportja részéről, valamint a civil szervezetek tagjai, továbbá a környékbeli polgármesterek és érdeklődők is szép számmal.

Írta és fotók: Kiss Kálmán/Dr. Pozsonyi Márk Facebook oldala:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=122105066894187124&set=pcb.122105057768187124

https://www.facebook.com/profile.php?id=61555613732739

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .