Nemzeti ünnep 2023 – Az Ipartestület is koszorúzott a városi megemlékezésen

Nemzeti ünnep 2023 – Az Ipartestület is koszorúzott a városi megemlékezésen

2023. október 23-án, hétfőn 16 órakor, a Nemzeti ünnep alkalmából, Marcali Város Önkormányzata a Hősök terén lévő 1956-os emlékműnél tartott megemlékezést. A rendezvényen a Marcali és Környéke Hagyományőrző (MKH) Ipartestület, valamint partnerszervezete: a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoportja is képviseltette magát, ezért az idén külön megemlékezést nem tartottak a székházban.

A programban a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium diákjai léptek fel verses-zenés-táncsos műsorral. Közreműködött: Elek Bálint, Balázs Kamilla, Bogyó Gergő, Lángi Csaba, Kovács Levente, Szabó Áron, Szarka Liliána, Komlódi Hanna, – felkészítő tanáruk: Bauer Szilvia volt; továbbá fellépett Takács Gergő Boldizsár, – az előadott táncokat betanította: Takács Gábor.

Majd Dombóvári Kinga, a Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár megbízott igazgatója mondott ünnepi beszédet.

Végül a város, az intézményeinek vezetői, a megjelent pártok és civil szervezetek képviselői koszorúztak az 56-os emlékműnél, valamint elhelyezték az emlékezés mécseseit.

Marcali Város Önkormányzatának képviseletében: Dr. Sütő László polgármester és Bereczk Balázs alpolgármester; a Marcali Római Katolikus Egyházközség részéről: Gelencsér Róbert világi elnök és Király Jenő templomatya; a Somogy Vármegyei Kormányhivatal Marcali Járási Hivatala nevében: Göntérné dr. Gyirán Szilvia járási hivatalvezető; a Marcali Fidesz csoport képviseletében: Móring József Attila, kormánybiztos-országgyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke, a Marcali Fidesz Csoport elnöke és Dr. Pozsonyi Márk; a KDNP Marcali Csoportja nevében: Molnár Ágnes elnök-önkormányzati képviselő, Savanyó Gizella gazdasági vezető és Hódos Árpád, a KDNP Országos Választmányának tagja koszorúztak.

A MKH. Ipartestület részéről Szaka Zsolt elnök és Dr. Pozsonyi Márk egyesületi tag, a KÉSZ Marcali Csoport képviseletében pedig Kiss Kálmán elnök együtt koszorúztak, hajtottak fejet a hősök és áldozatok emléke előtt, valamint gyújtottak gyertyát.

Írta: Kiss Kálmán

Fotók: Bakonyi Anett, Szaka Zsolt, Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .