Megemlékezés az Iparosházban a nemzeti gyásznap alkalmából

Megemlékezés az Iparosházban a nemzeti gyásznap alkalmából

2023. október 8-án, vasárnap 17 órakor a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület székházában megemlékezést tartottak az aradi vértanúkról.

A megjelenteket Szaka Zsolt, ipartestületi elnök köszöntötte, majd Himnusz eléneklése után röviden beszélt az Aradi Vértanúk Emléknapjáról, a gyásznap fontosságáról, és üzenetéről. Ezután egy vetített-képes előadás keretében prózai-zenés bemutató keretében a jelenlévők megismerhették a kivégzett főtisztek és tábornokok főbb életrajzát, illetőleg elmondott utolsó szavaikat.

A program ezután a székház udvarán, az emlékműnél folytatódott, ahol a megjelentek mécseseket gyújtottak és együtt fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.

A rendezvényen Miszi Zsuzsanna és Molnár Ágnes Anna önkormányzati képviselők; valamint Huszár Géza ny. őrnagy, a Honvéd Nyugállományúak Klubjának elnöke; Szaka Zsolt ipartestületi és Kiss Kálmán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoportjának elnöke is lerótta kegyeletét a hősök és áldozatok előtt.

A megemlékezést a MKH Ipartestület, és a KÉSZ Marcali Csoportja közösen szervezte.

Írta és fotók: MKH Ipartestület/Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .