Megemlékezés az Aradi Vértanúk Emléknapján az Iparosházban

Megemlékezés az Aradi Vértanúk Emléknapján az Iparosházban

2022. október 6-án, csütörtökön 18 órakor megemlékezést tartottak az Aradi vértanúk emléknapja alkalmából a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület székházának udvarán.

A megjelenteket Szaka Zsolt elnök köszöntötte, majd bevezető gondolatai után ünnepi beszédet Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke mondott.

A megemlékezés végén az emlékműnél Szaka Zsolt elnök, Forgó Ferenc ipartestületi tag és Kiss Kálmán alelnök koszorúztak, majd a jelenlévőkkel együtt mécsesek gyújtásával rótták le kegyeletüket a vértanúk emléke előtt.

A rendezvényen Göntérné Dr. Gyirán Szilvia, a Somogy Megyei Kormányhivatal Marcali Járási Hivatal hivatalvezetője; Miszi Zsuzsanna és Molnár Ágnes Anna önkormányzati képviselők; Pomozi Istvánné a Marcali Szépasszonyok és a Fiúk Hagyományőrző Egyesület (MASZÉP) elnöke; Huszár Géza nyugállományú őrnagy, a Honvéd Nyugállományúak Klub elnöke és felesége is részt vett, valamint megtisztelték jelenlétükkel a megemlékezést.

Az emlékünnepséget a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület, valamint a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoportja közösen szervezte, illetve a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Írta és fotók: Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .