Marcali. Egy kisváros a Balaton hátterében – könyvbemutató a gimnáziumban

Marcali. Egy kisváros a Balaton hátterében – könyvbemutató a gimnáziumban

2018. március 14-én, a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium meghívására Szaka Zsolt, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület elnöke tartott könyvbemutatót. A városunkat és annak szűkebb környezetét bemutató színes kiadványt a Berzsenyi Nap alkalmából ismerhették meg az érdeklődő diákok.

Sokan azt vallják, hogy Marcaliban nincs semmi látnivaló –, éppen ezért nem is érdemes idejönni. A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) által támogatott könyv tartalma ezt a tévhitet hívatott megcáfolni. Városunk ugyanis számos építészeti, természeti és szakrális emlékkel büszkélkedhet. Ezen kívül a településrészeknek is más és más a története. A szőlőhegyben remek borok érlelődnek a hordókban és van egy csodálatos környezetben elhelyezkedő fürdőnk is. Az átutazó mindezt csak akkor fedezheti fel, ha megáll egy kis időre és körbenéz. A gyalogos turistaútjaink Somogy megye legszebb túraútvonalai közé sorolhatók: erdőt, mezőt, szőlőhegyet érintve – löszmélyutakon és kilátópontokon keresztül vezetnek.

A bemutatón résztvevő tanulók egy-egy könyvvel és sok információval gazdagabban távozhattak. Remélhetőleg a kedvük is megjött Marcali felfedezéséhez és erre talán rábeszélik majd barátaikat és szüleiket is!

 

Írta: Szaka Zsolt

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .