A 2024-es Berzsenyi-napon az Ipartestület alelnöke ismét előadást tartott

A 2024-es Berzsenyi-napon az Ipartestület alelnöke ismét előadást tartott

2024. március 14-én, csütörtökön rendezték meg az idei Berzsenyi-napot a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnáziumban. A megnyitó ünnepség 8 órakor az aulában kezdődött a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd pedig Kőrösi András igazgató úr köszöntőjével folytatódott. Ezután ünnepi műsort tartottak a forradalom és a szabadságharc emlékére, mely koszorúzással zárult.

Ezt követően 8.45-től 9.45-ig az iskolai diákjai különféle vetélkedőkön vehettek részt: A magyar animációs filmek, Kulturellenes Quiz, Könyvtárhasználati vetélkedő, 750 éves Marcali, Sport totó, Berzsenyi vetélkedő és Klímaséta kategóriákban.

Majd 10,40 órától változatos témájú előadások következtek a diákoknak, olyan előadókkal, akik ebben az intézményben tanultak egykor: Samuné Bogyó Hajnalka: Rajzelemzés az önismeret szolgálatában; dr. Segyevy Dániel: Az etnikai térképek szerepe az első világháborút követő határáthúzásokban; dr. Huszár Mihály: Marcali 750!; Bauer Péter: repülésbiztonsági irányítási rendszerek; dr. Mészáros Géza: Görgey Artúr, ki megelőzte a korát; és Kiss Kálmán, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület alelnöke, a plébánia irodavezetője, helytörténész: A megtorlófegyvertől a holdrakétáig címmel tartott vetített-képes beszámolót.

A záró ceremóniára 11.35-től került sor az iskola aulájában. Elsőként a vetélkedők eredményhirdetése és jutalmazása történt meg, majd pedig az Kőrösi igazgató úr beszéde következett, ami után a Szózattal fejeződött be a 2024. évi Berzsenyi-nap.

Írta: Kiss Kálmán

Fotók: Berzsenyi Dániel Gimnázium

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .