Gyertyagyújtás Kiss Iván c. prépost, volt esperes, ny. marcali plébános emlékére

Gyertyagyújtás Kiss Iván c. prépost, volt esperes, ny. marcali plébános emlékére

2024. január 11-én, csütörtökön 18 órakor a Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplom előtti keresztnél Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke vezetésével gyertyagyújtással és imával egybekötött rövid megemlékezést tartottak az előző nap elhunyt Kiss Iván c. prépost, volt esperes, nyugalmazott Marcali plébánosért, melyen a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület, a Marcali Szépasszonyok és a Fiúk Hagyományőrző Egyesületet (MASZÉP), a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoportjának elnökei és tagjai, valamint a helyi egyházközség tagjai és hívei is részt vettek.

Kiss Iván, aki jó kapcsolatokat ápolt a várossal és a helyi civil szervezetekkel, köztük a MKH. Ipartestülettel is, a Magyar Köztársasági Érdemkereszt, a Somogy Polgáraiért Díj, a Tanúságtevő Életért Díj kitüntetettje, valamint Marcali és Somogyvár díszpolgára is volt. Élt 75 évet!

Emlékét kegyelettel megőrizzük! Nyugodjék békében!

Írta és fotók: Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .