Városunk Büszkeségei Sportolói Kerekasztal

Városunk Büszkeségei Sportolói Kerekasztal

2023. november 17-én, pénteken, 19 órától első alkalommal tartottak „Városunk Büszkeségei Sportolói Kerekasztal” címmel előadást a Marcali Mikszáth Kálmán Általános Iskola aulájában, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület szervezésében.

Elsőként a rendezvény háziasszonya, Ódor Barbara köszöntötte a jelenlévő vendégeket, az intézmények, és a szakosztályvezetőket is. Majd pedig dr. Pozsonyi Márk, az esemény egyik házigazdája szintén üdvözölte a résztvevőket, illetve az összejövetel céljáról, valamint egykori birkózói pályájáról beszélt a hallgatóságnak. Kiemelte, hogy Marcaliban mindig is komoly sportélet zajlott. Ezért hívták életre ezt a kerekasztal-beszélgetést, mert fontosnak tartják, hogy a helyi kötődésű kiemelkedő teljesítményt elért sportolókat, mint példaképeket mutassák be a fiatal generációnak és a sportszerető lakosságnak, ezzel is elősegítve a város sportkultúrájának fejlesztését. Elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal, a jövőben évente kétszeri alkalommal tervezik megtartani ezt a rendezvénysorozatot, melyeken mindig újabb sportolókkal, valamint orvosokkal, edzőkkel is terveznek beszélgetéseket. Hozzátette, hogy rengeteg ötletük van a meghívandó vendégeket illetően, de javaslatokat mindenkitől szívesen fogadnak.

Ezután az esemény másik házigazdája, Magyar Viktor edző köszöntötte a jelenlévőket, és beszélgetett a meghívott marcali születésű kiemelkedő sportolókkal, hogy bemutassák kicsit a sikereikhez vezető útjukat. A vendégeknek elsőként a következő kérdésekre kellett válaszolniuk: Miért kezdtek el sportolni? Milyen eredményeket értek el, melyikekre a legbüszkébbek? Mit adott a sport nekik? További céljaikról.

A kerekasztalon felszólaló sportolók: Bőle Lukács NB1-es futballista; Fábos László 3D íjász világbajnok; Kiss Kornél, volt NBI/A-s kosárlabdázó; Kuti Bettina NB1-es kézilabdázó; Szecsődi Laura NB1-es kézilabdázó; Salamon Gábor fekvenyomó világbajnok; és Gadányi Hédi korosztályos országos bajnok úszó voltak. Magyar Kinga, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia játékosa videó üzenetet küldött, mivel sportolói tevékenysége miatt személyesen nem lehetett jelen. Őt a méltán büszke édesapja, Magyar Viktor képviselte.

A további kérdések arról szóltak, hogy: Hol volt a mélypont, mi lendítette át ezeken? Milyen lemondásokkal jár/járt a sportolás? Mit tanácsolnának a fiataloknak? Milyen technikákat alkalmaznak a koncentrálásnál?

Ezek után a jelenlévő szülők, és az edzők is hozzászólhattak és elmondhatták tapasztalataikat, miként élik meg gyermekük, illetve tanítványuk sporttevékenységét, s ez milyen „áldozattal”, lemondással jár nekik.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével: Móring József Attila kormánybiztos, országgyűlési képviselő, aki szívből gratulált a sikeres kezdeményezéshez; továbbá Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke; valamint dr. Mészáros Géza, Miszi Zsuzsanna, Molnár Ágnes Anna, és Kesztyüs Attila önkormányzati képviselők.

Az előadás végén Ódor Barbara megköszönte mindenkinek a részvételt, a szervezőknek és a támogatóknak pedig a közreműködését, az iskolának és a tankerületnek a helyszín biztosítását. Majd a jelenlévőket szendvicsekkel és üdítőkkel vendégelték meg – jó hangulatú beszélgetések közepette – a Mester Étterem és Cukrászda jóvoltából.

A következő kerekasztal 2024 áprilisában lesz megtartva újabb sikeres sportolókat megszólaltatva. Továbbá a szervezők a városlakóktól is várnak javaslatokat a: sportoloikerekasztal@gmail.com e-mail címre.

Írta és fotók: Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .