Az Ipartestület küldöttsége is mécsest gyújtott az első világháború befejezésének évfordulóján

Az Ipartestület küldöttsége is mécsest gyújtott az első világháború befejezésének évfordulóján

2023. november 11-én, szombaton 11 óra 11 perckor a Siófoki Szakképzési Centrum Hikman Béla Szakképző Iskola szervezésében az idei esztendőben is megemlékezést tartottak az első világháború befejezésének évfordulóján Marcaliban, a Hősök terén.

Az eső miatt az iskola előtti pavilonok alatt tartották meg a rendezvényt, ahol Kerner Krisztina, a szakképző iskola igazgatója, az intézmény két tanulója és Gájer Tamás működött közre. Beszédet Bognár György, a dalárda egyik tagja mondott. Első világháborús katonanótákat pedig az idén is, hagyományosan a Marcali Bajtársi Dalárda tagjai énekeltek.

A résztvevők néma főhajtással és mécsesek gyújtásával tisztelegtek a hősök és áldozatok emléke előtt az első világháborús emlékműnél. Koszorút helyeztek el: dr. Sütő László polgármester és Bereczk Balázs alpolgármester, valamint Kerner Krisztina igazgatónő.

A megemlékezésen Kutor Veronika és dr. Mészáros Géza önkormányzati képviselők; dr. Pozsonyi Márk, Csáki Alpár és Fábos László, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület képviseletében; Horváth Zsolt titkár, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoportja részéről; Ladencsics János Zoltán, pedig a polgárőrség képviseletében helyeztek el mécsest és hajtott fejet a katonák, a hősök és áldozatok emléke előtt.

Írta és fotók: Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .