Nyílászárók cseréje az ipartestület székházában – Városi Civil Alap

Nyílászárók cseréje az ipartestület székházában – Városi Civil Alap

Az Ipartestület székházát folyamatosan, apró lépésekkel újítjuk fel.

Egyesületünknek az „MKH Ipartestület székházának nyílászárócseréje” című, a Városi Civil Alap 2022-es kiírására benyújtott pályázatával és az elnyert vissza nem térítendő támogatással az 1926-ban épített székház elöregedett nyílászáróinak jelentős részét sikerült kicseréltetni (stílusban az épülethez illő ajtókra, ablakokra).

Helyszín: Marcali, Kossuth L. u. 56. Az épület és parkosított udvara már régóta népszerű rendezvényhelyszín minden korosztály számára.

A megvalósítással szeretnénk még méltóbb környezetet biztosítani a történelmi előadásoknak, megemlékezéseknek kiállításoknak és könyvbemutatóknak. Működésünk szempontjából hosszútávon meghatározó a megspórolható energia mennyisége is.

A pályázat segítségével az épület elöregedett nyílászáróinak (2 db ajtó és 15 db ablak) cseréjét sikerült megvalósítani egy ütemben korszerű és esztétikus – az épület jellegéhez igazodó – formájúakra, külső vállalkozók bevonásával.

Az épület külső szigetelése és a belső felújítás is szerepel a hosszútávú terveink között. A „Raktár a múltból” című kiállításunkat évről évre többen keresik fel. Egy hosszú távú projekt következő lépéseként iparos műhelyek bemutatásával szeretnénk a fiatalokkal megszerettetni az értékteremtő, kétkezi munka szépségét. Ehhez megvásároltunk egy gyűjteményt: kovácsműhely, asztalos-és kádárműhely, suszterműhely, bőrdíszműves műhely. A nyári időszakban a kiállítást az eredeti állapotában sikerült újból berendezni. A székházunk nagyterme szakmai, művészeti kiállítások, könyvbemutatók és összejövetelek helyszínéül is szolgál.

A megpályázott összeg feletti részt társadalmi munkával tudtuk kiváltani: projektelőkészítés, pályázati dokumentáció készítése, kiállítás berendezése.

Elnyert támogatás: 9.997.017 Ft

Pályázati kiírás kódja: VCA-KP-1-2022

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a Miniszterelnökség nevében)

Írta és fotók: Szaka Zsolt/Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .