A székházat is megtekintették a Hétszínvirág Általános Iskola által szervezett Erzsébet tábor résztvevői

A székházat is megtekintették a Hétszínvirág Általános Iskola által szervezett Erzsébet tábor résztvevői

2023. július 3-án, hétfőn reggel 8 óra 15-kor kezdődött a Marcali Hétszínvirág Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben az Erzsébet tábor második hete, amire az iskola tanulói közül összesen 16-an jelentkeztek.

A tábor változatos programokat kínált a résztvevő diákoknak. A nap fő témája a hagyományőrzés, és a népi kultúra volt, ahol beszélgettek elődeink szakmáiról, játékairól, használati eszközeikről és szokásaikról, ezt követte egy tanulmányi kirándulás is a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület székházához.

A gyerekeket és kísérő tanáraikat az egyesület tiszteletbeli elnöke, Szita Róbert fogadta és köszöntötte, majd pedig először bemutatta az udvar nevezetességeit (halastó, Trianon-emlékmű, kinti használati tárgyak). Majd ezt követően a székház nagytermében a „Raktár a múltból” állandó kiállításunk eszközeivel és használatával ismerkedhettek meg a tanulók.

Írta: MKH Ipartestület

Fotók: Hétszínvirág EGYMI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .