A gimnáziumban, a Berzsenyi-napon az Ipartestület alelnöke haditechnikai előadást tartott

A gimnáziumban, a Berzsenyi-napon az Ipartestület alelnöke haditechnikai előadást tartott

2022. március 11-én, pénteken rendezték meg az idei tanévben 70 éves Marcali Berzsenyi Dániel Gimnáziumban – a több évtizede hagyománnyá vált – Berzsenyi-napot. A megnyitó ünnepség 8 órakor az aulában kezdődött a Himnusz eléneklésével, majd pedig Kőrösi András igazgató köszöntőjét követően következett a március 15-i ünnepi megemlékezés, amely koszorúzással zárult.

Ezt követően 8.45-től az iskolai diákjai különféle vetélkedőkön vehettek részt: történelem, földrajz, testnevelés, média, könyvtárhasználat, vagy éppen az idegen nyelv (német) tantárgyakból, amelyek közül bárki megtalálhatta a számára megfelelőt.

Majd 10 órától – az iskola fennállásának 70. évfordulójához kapcsolódva – változatos előadások következtek a diákoknak, többnyire olyan előadókkal, akik ebben az intézményben tanultak egykor, vagy valamilyen módon kötődnek az intézményhez.

A rendezvényen: Samuné Bogyó Hajnalka: Kézírás és egyéniség, Kiss Kálmán, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület alelnöke: „Üstökös az égen”. Német rakéta-repülőgépek a második világháborúban, Huszár Mihály: Marcaliak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc sodrában, Horváthné Rádics Márta: Rögös úton a csillagokig…, Segyevy Dániel: Veteránjármű-találkozó trópusi hőségben: Kuba földrajzos szemmel, Szalay Miklós: Internetfüggőség, médiaártalom, avagy merre tart az Alfa generáció címmel tartottak előadást.

A záró ceremóniára 11.30-tól került sor, ismét az intézmény aulájában. Elsőként a vetélkedők eredményhirdetése és jutalmazása történt meg, majd pedig az igazgató beszéde következett, ami után a Szózattal fejeződött be a jó hangulatú és tartalmas Berzsenyi-nap.

Írta: Kiss Kálmán

Fotók. Szaka Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .