Egyházi könnyűzenei nap Marcaliban

Egyházi könnyűzenei nap Marcaliban

2021. december 19-én, vasárnap délután „Egyházi könnyűzenei napot” tartottak az érvényben lévő járványügyi szabályok betartásával a Kiss László Városi Sportcsarnokban.

A rendezvényt Szaka Zsolt, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület elnöke nyitotta meg, illetve köszöntötte a megjelent vendégeket. Majd a programokat dr. Gyulainé Domján Zsuzsanna hitoktatónő ismertette. Végül Tölgyesi Dávid somogysámsoni plébániai kormányzó gondolataival zárult a megnyitó.

Ezt követően a zenekarok műsor-blokkja következett. Elsőként a Marcali Fény Gyermekei Katolikus Zenekar mutatkozott be dicsőítő dalokkal Ságvári Róbert (gitár, ének) vezetésével. A hazai csapatot Balogh Bálint (szintetizátor, ének) Jáki Zoltán (hegedű, ének), Szabó Andrea (gitár, furulya, ének), és Tóth Eszter Ágnes (ének) képviselték.

Az előadásukat követően – amíg a technikusok átrendezték a színpadot – dr. Gyulainé Domján Zsuzsanna hitoktatónő vezetett egy ádventi kvízjátékot és a témához kapcsolódó kérdésekre a helyes válaszadók kis ajándékokat nyerhettek. Ezután Tölgyesi Dávid somogysámsoni plébániai kormányzó mutatkozott be röviden, illetve nyíltan lehetett tőle kérdezni akár a papi munkájáról, akár az életéről, vagy éppen a hobbijairól. A közönség megtudhatta, hogy nagy Forma-1 rajongó, ezen kívül szeret focizni és motorozni is.

A zenei műsor második részében a Nagykanizsáról érkezett Magvető Közösség népes csapata lépett fel a színpadon egyházi dalokkal, énekekkel. Közben Vörsről megérkezett Varga László kaposvári megyéspüspök úr is, aki a lelátón helyet foglalva lelkesen kapcsolódott be a koncertbe. A vendég előadók olyan jó hangulatot teremtettek, hogy a közönséget is bevonták az éneklésbe, sőt a végén még a színpad elé is hívták és megmozgatták őket. A rendezvény végén Varga László püspök is felszólat az evangelizáció fontosságáról, majd egy imával és áldással zárta az Egyházi könnyűzenei napot.

A program részeként a Marcali Hétszínvirág iskola egy rögtönzött kiállítással mutatkozott be, melyeket a gyermekek által készített karácsonyi díszekből és termékekből állítottak össze, amiket adományok ellenében meg is lehetett vásárolni. Rajtuk kívül egy zalaegerszegi kegytárgyárus is jelen volt a csarnokban, akinél ajándék gyanánt különféle könyveket és vallási jellegű pólókat is be lehetett szerezni a közelgő ünnepekre.

Az előre meghirdetett műsort az utolsó pillanatban sajnos módosítani kellett, mivel betegség miatt a zalaegerszegi Rád Találtam Dicsőítő Csapat és a kaposvári Donneri Ifi Közösség váratlanul lemondta a részvételt.

Az Egyházi könnyűzenei nap az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg. A rendezvényt a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület, a Kaposvári Egyházmegye, valamint a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoportja közösen szervezte.

Írta és fotók: Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .