Az államalapításra emlékeztek Szent István ünnepén Marcaliban, az Iparos házban

Az államalapításra emlékeztek Szent István ünnepén Marcaliban, az Iparos házban

2021. augusztus 20-án, pénteken 17 órakor a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület székházának udvarán emlékeztek az államalapításra, Szent István ünnepén és megáldották az új kenyeret.

A rendezvényen köszöntőt mondott Szaka Zsolt, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület elnöke. Ezt követően Kozma Krisztián, Kazinczy-díjas versmondó elszavalta Tűz Tamás: Szent István király című versét. Majd Juhász Sándor pedig Horváth Piroska: Új kenyér köszöntő… című költeményét mondta el. Galambos Ferenc mesztegnyői plébános ezután megáldotta az új kenyereket, melyeket a Marcali Szépasszonyok és a Fiúk Hagyományőrző Egyesület (MASZÉP) tagjai sütöttek erre az alkalomra, illetve Móring József Attila országgyűlési képviselő pedig megszegett. Ünnepi beszédet Móring József Attila mondott, aki a Szent Istváni örökség megőrzését hangsúlyozta, amit éppen napjaink migrációs folyamatai erősen fenyegetnek.

A megemlékezést megtisztelte jelenlétével Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke; Molnár Ágnes Anna, és Prágerné Magyar Gabriella önkormányzati képviselő asszonyok; valamint megjelent több civil szervezet vezetője és tagjaik. Közreműködött a Fény Gyermekei Zenekar Katolikus Ifjúsági Zenekar. A műsort Huszti Gáborné Andrea konferálta. A hangosításról LJ Juszti gondoskodott.

Írta és fotók: MKH Ipartestület

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .