Első helyen az EMBER. – Átadták a Polgári Bál bevételét

Első helyen az EMBER. – Átadták a Polgári Bál bevételét

2020. február 5-én, szerdán 14 órakor a Marcali Mentőállomáson, ünnepi keretek között adták át a január 18-án megrendezett Polgári Bál bevételéből befolyt összeget.

A Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület és a bál védnökei ezúton is szeretnék megköszönni mindenkinek a segítségét, támogatását, aki hozzájárult, hogy az újból hagyományossá vált jótékonysági Polgári Bált megszervezhették!

A támogatók segítségével a vacsorát követően értékes tombolatárgyakat sorsolhattak ki települési önkormányzatok, intézmények, egyesületek, magánszemélyek, vállalkozók, valamint vállalatok jóvoltából. A rendezvény megvalósítását támogatta a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA – Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.) és a Miniszterelnökség. 

A bál teljes bevételét – a résztvevők választása alapján – ismét jótékonysági célokra ajánlották fel a szervezők, a legtöbb szavazatot kapott jelölteknek.  Az idei mulatság is sikeres volt, összesen 1 millió forint gyűlt össze a tombola bevételből és a belépőjegyek árából. A mulatságon résztvevők hét támogatandó cél közül választhattak. A Marcali Mentők Közalapítvány kapta a legtöbb szavazatot, ennek eredményeként 800.000 Ft-ot vehettek át a szervezőktől. A Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Marcali Tagintézménye (Nevelési tanácsadó) játszótérének a felújítása kapott még annyi voksot, hogy a bevételre való tekintettel ezt a célt is tudták a szervezők támogatni 200.000 forinttal.

A nyerteseknek Móring József Attila országgyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke és a Szaka Zsolt, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület elnöke nyújtotta át az adományokról szóló dokumentumokat.

A Marcali Mentők Közalapítványt Sinka György Gábor – az alapítvány kuratóriumi elnöke, a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Marcali Tagintézményét Dr. Gergőné Babina Jusztina intézményvezető képviselte az átadáson.

A támogatottak képviselői meghatódottan köszönték meg a nem várt támogatást és elmondták, hogy az összegeket mire szeretnék fordítani.

Az Országos Mentőszolgálat, így a Marcali mentőállomás elsődleges feladata Marcali város és annak vonzáskörzetében, kistérségében élők és dolgozók sürgősségi ellátása, szakellátást követő mielőbbi kórházba juttatása! A mentőállomás minden dolgozójának a hitvallása, hogy a rájuk háruló feladatot legjobb tudásuk szerint és lehetőségeikhez mérten, gyorsan és hatékonyan végezhessék el. Ezért is, illetve a folyamatosan megújuló ellátási rendek miatt is szükségszerű a szakmai ismereteik bővítése mind elméleti és gyakorlati alapon. Szeretnének  a jövőben is további szakmai képzéseken részt venni, új mentéstechnikai és a betegellátást nagyban segítő eszközöket beszerezni, a meglévőket korszerűsíteni.
Fontos számukra, hogy a jövőben is a minőségi betegellátást szem előtt tartva tudják a munkájukat végezni, azt a lakosság hasznára fordítani! 

A Nevelési Tanácsadó munkatársai a húsz éve megépített, mára használhatatlanná vált gyermekjátszóterüket szeretnék felújítani a támogatásból, hiszen a szolgáltatásaikat nagyon sokan igénybe veszik, és gyakran szükség lenne arra, hogy a gyermekek biztonságosan tudjanak egy kicsit mozogni, játszani a szabadban is.

Az ünnepséget Prágerné Magyar Gabriella önkormányzati képviselő is megtisztelte jelenlétével.

 Írta: Szaka Zsolt

Fényképek: Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .