Befejeződött a székház tetőszerkezetének felújítása

Befejeződött a székház tetőszerkezetének felújítása

A Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület székházának tetőszerkezetét három részletben újítottuk fel a pályázati lehetőségek függvényében.

Az évek óta húzódó munkát végre augusztus 13-16. között sikerült befejezni. A visszamaradt rész az utcafont felőli (déli oldalon) készült el, ami az összes tetőfelület kb. harmadrészét (165 m²) tette ki.

A kivitelező: Mali István egyéni vállalkozó és munkatársai voltak. Az elvégzett munkák a következő sorrendben történtek: lebontásra került a régi cserépfedés, illetve a tetőlécezés az egyszeres hornyolt cserépfedés alatt. Ezután megerősítették a tetőszerkezetet, majd páraáteresztő, vízzáró alátétfólia, alátétfedés terítése következett 15 cm-es átfedéssel. Ezt követően jött a tetőlécezés a hornyolt cserépfedés alá, miközben a faanyag gomba és rovarkártevő elleni megelőző, egyidejűleg égéskésleltető védelmet kapott. Végül pedig az egyszeres fedéssel zárultak a munkák a húzott, hornyolt tetőcserepekkel.

A felújítás támogatója – a korábbi évekhez hasonlóan – a Nemzeti Együttműködési Alap volt. Köszönet érte!

Írta: Szaka Zsolt

Fotók: Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .