Gyors segítség az ipartestülettől

Gyors segítség az ipartestülettől

Héger Józsefné azzal a kéréssel kereste meg a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestületet, hogy segítsenek a kertszomszédjában lévő egyik magas fa kivágásában, melyhez a tulajdonosa is hozzájárulást adott, mivel ők nem tudták megfelelő segítség nélkül kivágni.

Ugyanis ez a kb. 20 méter magas kőrisfa beárnyékolta a veteményesét, az ágak pedig zavaróan átlógtak. A kedvező időjárást kihasználva az ipartestület tagsága augusztus 10-én reggel megjelent és Vida János vállalkozó tagtársunk emelőkosaras autója segítségével elvégezte a munkát. A fakivágáshoz Szaka Zsolt elnök és Szita Róbert tiszteletbeli elnök, valamint néhány tagtársunk részvétele mellett, önként csatlakozott Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke is, aki korábban a szőcsényi szakiskola vezetőjeként dolgozott és kellő tapasztalatot szerzett a fakitermelés területén is. Így nem volt idegen számára a fűrész szakszerű kezelése sem.

A díjmentes munkát azért vállalta az ipartestület, mert néhai Héger József kötélgyártó mester fonógépét és szerszámait az egyesületre hagyta, hogy méltó helyen őrizhessék meg az utókor számára.

Köszönjük mindenkinek a segítségét és munkáját!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .