Magyar Kultúra Napja – Marcali

Magyar Kultúra Napja – Marcali

Marcaliban is ünnepelték a Magyar kultúra napját

2018. január 22-én, hétfőn tartották országszerte a Magyar Kultúra Napját. Ugyanis 195 évvel ezelőtt tisztázta le Kölcsey Ferenc a Hymnus-t. Éppen ezért 1989 óta ezen a napon emlékezünk legfontosabb közös kincsünkről, a Magyar Kultúráról.

Marcaliban 17 órakor a Kulturális Korzóban kezdődött az ünnepség, melyen dr. Sütő László polgármester átadta a „Korzó-díjat”. Az elismerést minden évben olyan személyeknek ítélik oda, akik a város kulturális életében aktívan részt vesznek, és sokat tesznek a város közösségéért értékközvetítő munkájukkal. Az idei évben a Calypso Kórus érdemelte ki ezt az elismerést. Majd az énekkarról levetítették az „Összhang” című riportfilmet. Ezt követően Vigmondné Szalai Erika, a Kulturális Központ igazgatója és Zsirai Tibor, a Kulturális Központ fotósa közreműködésével nyitották meg a „2017-ről jelentjük” című kiállítást. A rendezvényt Móring József Attila országgyűlési képviselő és Huszti Gábor a Somogy megyei Közgyűlés alelnöke is megtisztelte jelenlétével.

A program befejező részében a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület 15. kötetét, a „Marcali. Egy kisváros a Balaton hátterében” című könyvét mutatták be. Az előadók Szaka Zsolt, szerző, ipartestületi elnök és Kiss Kálmán sorozatszerkesztő voltak. A Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület 2018. január 6-án, Marcaliban, a Somogy Megyei Közgyűlés ünnepségén kapta meg a „Somogy polgáraiért” kitüntető díjat, így nem véletlen, hogy Huszti Gábor alelnök úr a könyvbemutatón is jelen volt. A vetített képes előadáson Szaka Zsolt részletekbe menően ismertette a könyv tartalmát és az érdekességeket. A kiadvány turisztikai szempontból is figyelemre méltó, mivel Marcali nevezetességeinek gyűjteményét tartalmazza. A kötet megjelenését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta, amely beszerezhető a Szerzőtől és a Kiadótól.

 

Írta: Kiss Kálmán

Fotók: Monostori Szilveszter, Kiss Kálmán

One thought on “Magyar Kultúra Napja – Marcali

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .