Előadás a gyalogtúrákról és fotókiállítás megnyitó az Iparosházban

Előadás a gyalogtúrákról és fotókiállítás megnyitó az Iparosházban

2018. január 26-án, pénteken 17.30 órakor a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület székházában Szaka Zsolt elnök köszöntötte a nagy számban érkezett közönséget. Majd a bevezető gondolatai után Fábos-Landi Vivien vette át a szót és mutatta be a jelenlévőknek Máté Ferencné Bebics Zsuzsanna amatőr természetfotóst.

Ezután a Napsugár Gyógyszertár szakasszisztensének a fotóiból nyílt kiállítása a nagyteremben „Csillagtúrák I.” címmel. A somogyszentpáli származású amatőr fotósnak a felvételeit eddig már mintegy 10 alkalommal mutatták be az érdeklődőknek nemcsak a környéken, hanem több helyszínen is. A mostani válogatás képei Balatonmária, a Csatorna-part, Rigó-árok (Balatonfenyves), a Nagybereki fehérvíz, Somogyszentpál, Boronka és Marcali területén készültek.

A program ezután a Marcali Természetjárók Baráti Körének a gyalogtúráiról szóló érdekes, élményekkel teli előadásával folytatódott tovább. A vetített képes bemutatót, Szaka Zsolt természetjáró, a 2016-2017-es túrák szervezője tartotta, aki sok háttér információval és egyéb tudnivalókkal egészítette ki a látottakat. Az összeállítás Fábos-Landi Vivien munkájának volt köszönhető.

A bemutató nem titkolt célja, hogy a friss levegőn való mozgásra ösztönözze az embereket, ezen kívül népszerűsítse Marcali és környékének természeti látnivalóit, illetve felhívja a figyelmet az épített örökségekre is. Az előadás záró gondolata egy felhívás volt mindenki számára: „Túrázz velünk TE is!”

A rendezvény végén Szaka Zsolt örömmel mutatta be az egyesület által kiérdemelt városi és megyei kitüntetéseket is. Majd ezt követően a jelenlévők megtekinthették a szebbnél-szebb fotókat, miközben pogácsával, süteménnyel és frissítőkkel is kínálták őket. A megnyitót jó hangulatú beszélgetés zárta.

 

Írta és fotók: Kiss Kálmán

 

One thought on “Előadás a gyalogtúrákról és fotókiállítás megnyitó az Iparosházban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .