Esőben köszöntöttük az Újévet

Esőben köszöntöttük az Újévet

 

Ismét túrát szervezett a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület. Az első, de minden bizonnyal hagyományteremtő újévi túránkat az eső sem tudta megakadályozni. A plakáton ez állt: „Esőnap nincs.”.

Közel ötven elszánt természetbarát gyűlt össze a Noszlopy iskola előtt Újév délutánján. A többség kérésére a két alternatív útvonal közül a hosszabbnak vágtunk neki. 7 km gyaloglást terveztünk, a Tuskós megkerülésével. Az időjárás-előrejelzéseknek megfelelően már az induláskor elkezdett csepegni az eső. Néhányan még az aszfaltos utakon visszafordultak, tartva egy alaposabb elázástól.

A Nagypincénél egy rövid újévi köszöntő és a koccintás után mindkét tervezett útvonalat elvetettük és egy kisebb szőlőhegyi kanyargás után a Borbarátok útján keresztül ereszkedtünk le a városba. Közben az eső is alábbhagyott… Emlékezetes, vidám (kaland)túra volt az esőben, feltehetően a többség számára otthoni forró fürdővel befejezve.

Írta: Szaka Zsolt

Fotók: Kiss Kálmán

One thought on “Esőben köszöntöttük az Újévet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .