Második helyezést ért el az Ipartestület csapata a 14. Marcali Borforraló Fesztiválon

Második helyezést ért el az Ipartestület csapata a 14. Marcali Borforraló Fesztiválon

2024. február 17-én, szombaton délután tartották meg a 14. Borforraló Fesztivált Marcaliban, a Piac téren a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. szervezésében.

A zenés műsorban Gazda Tamás, Mészáros Adél és Ondrik János (az Operett-Musical Voices társulattól), Pintér Timi, az Animal Cannibals, és zárásként a Mohikán zenekar lépett fel Republic slágerekkel. Közben a Kócos Gólyalábas társulat fényvarázzsal szórakoztatta a közönséget.

A benevezett 17 csapat közül, a Da Bibere Zalai Borlovagrend – dr. Brazsil József elnök-nagymester, Vaszily Zsolt alelnök-kancellár és Pásti Mária kincstárnok-borbíráló – zsűrije alapján a Marcali Mentők Egyesületének csapata lett a győztes, míg az előkelő második helyet a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület szerezte meg.

Szaka Zsolt a MKH. Ipartestület elnöke a következőket írta az egyesület közösségi oldalán: „Csapatunk a mellékelt elismerés mellett sokkal többet kapott. Rengeteg biztatást, építő ötletet és kritikát. Ez így van rendjén. Köszönjük! Mindenre nyitottak vagyunk.

Köszönjük az összes barátunk és segítőnk felajánlását, munkáját! A zsűri tagjai külön-külön is nagyon nagy szakértelemmel kóstolták és értékelték a csapatok produktumait. Így kell ezt csinálni!”

Az ipartestület csapata a forralt bor és a tea mellett finom kolbászt és csirkemellet is kínált a standot meglátogató vendégeknek. Ezeken kívül a zsíros kenyerekből és a különféle pogácsákból is lehetett fogyasztani a sütögetés, borforralás és kóstolás alatt, miközben a baráti társaságokban vidám beszélgetéssel telt el az idő.

A dobogós csapat tagjai között voltak: Móring József Attila kormánybiztos, országgyűlési képviselő; Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke; Miszi Zsuzsanna, Molnár Ágnes Anna, Mohari Zsolt és dr. Horváth László önkormányzati képviselők; Szaka Zsolt elnök; Szita Róbert tiszteletbeli elnök; Kiss Kálmán alelnök; dr. Pozsonyi Márk; Kőhalmi Katalin, Csáki Alpár, Élő György, Fábos László, és Magyar Viktor.

Írta és fotók: Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .