Tereprendezés és parkosítás az Iparosház belső udvarán

Tereprendezés és parkosítás az Iparosház belső udvarán

2023. június 15-én, csütörtökön este szorgos kezek által tereprendezés és parkosítás is történt a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület szákházának belső udvarán.

Huszti Gábornak, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnökének jóvoltából szép virágokat kapott az egyesület, melyeket a Marcali Szépasszonyok és a Fiúk Hagyományőrző Egyesület (MASZÉP) tagjai ügyesen elültettek.

A korábbi, tavaszi viharok következtében kidőlt fákat pedig Huszti Gábor láncfűrésszel összevágta. A munkákban Szaka Zsolt elnök, Kiss Kálmán alelnök és Markhard László gondnok; továbbá a parkosításban pedig – többek között – Miszi Zsuzsanna önkormányzati képviselőnő és Pomozi Istvánné, a MASZÉP elnök asszonya segédkezett.

Az összefogásról a közgyűlés alelnöke közösségi oldalán a következőket írta: „A Marcali Iparosház és a benne folyó értékőrző tevékenység nem véletlen lett a vármegyei értéktár része. Mindig érdemes megnézni, egész évben rendezvényeket szervezünk, ahol nemzeti ünnep, vagy más ünnepnap, emléknap, gyásznap, vagy egyszerűen az egyesületi találkozási napok, mind élővé teszik a helyet. A környezet mindig csodás, köszönet az egyesületnek, de különösen gondnok úrnak. Mai nap ismét megújult, hiszen meghoztam a virágokat, amit kedves hölgyek el is ültettek, kivágtuk a vihar dőlt fákat, az egyesületi szépasszonyok feldíszítették a fogadó teret és természetesen a parkot is rendbe raktuk. Jöhetnek az ünnepségek, látogasson mindenki el, érdemes.”

Köszönjük mindenkinek az önkéntes munkáját!

Írta: Huszti Gábor/MKH Ipartestület

Fotók: Huszti Gábor, Kiss Kálmán, Miszi Zsuzsanna, Szaka Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .