A megváltozott klíma és benne „Mi” az emberek! – Jótékonysági előadás Marcaliban, az X-házban

A megváltozott klíma és benne „Mi” az emberek! – Jótékonysági előadás Marcaliban, az X-házban

2023. április 27-én, csütörtökön 18 órakor Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke: A megváltozott klíma és benne „MI” az emberek! címmel tartott előadást az X-ház (Dózsa u.3.) nagytermében.

A Polgári Esték sorozatban, a szervező helyi civil szervezetek képviseletében, Szaka Zsolt elnök köszöntötte a megjelenteket, vendégeket és az előadót. Majd Móring József Attila országgyűlési képviselő és kormánybiztos a témával kapcsolatban osztotta meg gondolatait.

Végül Huszti Gábor a klíma- és éghajlatváltozásról, valamint a következményeiről tartott vetített-képes előadást. Mint azt nyilatkozta: „Nagyon időszerű a téma ugyanis az élet valamennyi területét érinti és befolyásolja, de természetesen mi emberek és tetteink azok, akik leginkább megváltoztatják az éghajlatunkat. Nem szabad homokba dugni a fejünket, mindenkinek tenni kell annak érdekében, hogy végérvényesen és visszafordíthatatlanul ne legyen változás a klímánkban. Közös a felelősségünk és közös a munkánk, ha együtt tudunk cselekedni, hittel, meggyőződéssel, Jó Isten segítségével, akkor még nagyon hosszú ideig fenntartható az egészséges és biztonságos élet lehet a bolygónkon.”

Az előadás jótékonysági célokat is szolgált, ugyanis a szervezők gyűjtést tartottak a törökországi földrengés károsultjainak.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Miszi Zsuzsanna, és Molnár Ágnes Anna önkormányzati képviselők. A szervező helyi civil szervezetek részéről pedig: Szaka Zsolt, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület; Pomozi Istvánné, a Marcali Szépasszonyok és a Fiúk Hagyományőrző Egyesületet (MASZÉP); továbbá Kiss Kálmán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoport elnöke volt jelen.

Az előadás a Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

A programsorozat következő rendezvénye május 10-én lesz, amikor is dr. Csókay András idegsebész lesz a vendég, aki a hitről, a sziámi ikrek sikeres szétválasztásáról, valamint az afrikai missziós tevékenységéről fog beszélni.

Írta és fotók: Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .