Nógrádi György: Háború és (vagy) béke? – Polgári Esték Marcaliban

Nógrádi György: Háború és (vagy) béke? – Polgári Esték Marcaliban

2023. február 22-én 18 órától a „Polgári Esték Marcaliban” című rendezvénysorozat keretén belül dr. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, „Háború és (vagy) béke” címmel tartott előadást a Művelődési központban.

A médiából jól ismert és igen népszerű előadót Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke, mint házigazda köszöntötte, illetve vezette a beszélgetést. A téma a közel egy éve zajló orosz-ukrán háború és annak következményei voltak. A professzor ezen kívül beszélt még a három „globális játékos”, az USA, Oroszország és Kína szerepéről, a jelenlegi világpolitikai helyzetről, valamint az európai viszonyokról, köztük Magyarország és a V4-ek szerepéről is.

Az előadás végén több hozzászólás, kérdés is elhangzott a jelenlévők részéről, valamint külön kérésre Nógrádi György dedikálta az eddig megjelent könyveit.

A rendezvény a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület szervezésében, a Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Írta és fotók: Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .