„Greenwashing – A nagy átverés” címmel tartottak előadást a gimnazisták az Iparosházban

„Greenwashing – A nagy átverés” címmel tartottak előadást a gimnazisták az Iparosházban

2023. január 27-én, pénteken, 17 órakor a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület székházában, a Berzsenyi Dániel Gimnázium 10. A. osztályos tanulói „Greenwashing – A nagy átverés” címmel a Balatonról, jövőről, környezetvédelmi szemléletformáló versenyről tartottak előadást a szülőknek és az érdeklődőknek.

A Marcali berzsenyis diákok ugyanis az előző tanévben meghirdetett klíma- és környezetvédelmi versenyen „Értékmentők” névvel vettek részt, majd végül megosztott első helyen végeztek a siófoki döntőben.

Az ipartestület székházában Szaka Zsolt egyesületi elnök, valamint a tanulócsapat felkészítő tanára köszöntötte a megjelenteket, majd pedig röviden ismertette a versenyt és a témát. Bevezetőjét követően a versenyen résztvevő diákok vetített-képes előadás keretében beszámoltak arról, hogy a „Greenwashing”, azaz a „zöldre mosás, zöldre festés” keretén belül milyen törekvések vannak a világban, és tulajdonképpen ezek mit is takarnak a valóságban, miközben ismert világmárkákkal illusztrálták mondanivalójukat.

Végül a rengeteg fényképből meglepetésként levetítettek a szülőknek egy fotó-válogatást a versenyről és az azt megelőző tanulmányi kirándulásokról is a nézők és a diákok nagy örömére.

Írta és fotók: Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .