Hősök napján az Ipartestület is koszorúzott

Hősök napján az Ipartestület is koszorúzott

2021. május 30-án, május utolsó vasárnapján 10 órakor Marcaliban is Hősök napi megemlékezést tartottak az első világháborús emlékműnél.

Az ünnepi beszédet Vidák Tünde múzeumigazgató mondta, aki a Hősök terén lévő emlékmű történeti hátterét ismertette. Ezen kívül szólt az egybegyűlteknek arról is, hogy a múzeum támogatásával készülőben van egy részletes adatbázis az első világháborús marcali hősökről Huszár Mihály történész közreműködésével.

A rendezvényen az önkormányzat, az intézmények, a honvédség, valamint a pártok és civil szervezetek képviselői is elhelyezték a megemlékezés koszorúit; többek között Móring József Attila országgyűlési képviselő, Huszti Gábor alelnök, a Somogy Megyei Közgyűlés képviseletében. A Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület részéről Szaka Zsolt elnök és Forgó Ferenc egyesületi tag hajtott fejet a hősök és áldozatok előtt. Az ünnepség végén a megjelentek mécseseket gyújtottak az első és második világháborús emlékműnél is.

Írta és fotók: Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .