Ismét jó helyre került a bevétel. Marcali Polgári Bál 2020

Ismét jó helyre került a bevétel. Marcali Polgári Bál 2020

A bál teljes bevételét – a résztvevők választása alapján – jótékonysági célokra ajánlottuk fel, a legtöbb szavazatot kapott jelölteknek. A jelölő szelvényen összesen hét lehetőség közül lehetett egyet választani. A Marcali Mentők Közalapítvány kapta a legtöbb szavazatot.

Megkaptuk, és ezúttal is köszönjük Marcali Mentők Közalapítvány beszámolóját a közönség által nekik ítélt felajánlásról!

A 2020-as év náluk is egy új, a világban szinte mindenhol megjelent „Covid 19” vírus elleni harccal telt el. Számukra ez nem csak munka, hanem hivatás!

A mindennapi életmentés, betegellátás, szállítás mellett számos esetben mintavételezést hajtottak végre, az előre kijelölt területeken.

Az Alapítványt nem csak anyagi, hanem tárgyi eszközökkel, élelmiszerrel is támogatták magánszemélyek, vállalkozások, önkormányzatok is.

Az MKH. Ipartestület jóvoltából az Alapítvány 800.000 forintos támogatást kapott, amelyet az alábbi eszközökre, felszerelésekre használták fel:

  • Ikerszűrős félálarc és betét – egyéni védőfelszerelés a járvány ideje alatt.
  • Számítógép – közösségi használat, oktatási és szakmai ismeretek bővítése célzattal.
  • Blue Splint rögzítőkészlet 5 db-os hordtáskában (3 készlet),         
  • Ferno Manta 132 Rescue AID Orange hordponyva 2 db.             

Szükség szerint a napi betegellátások, valamint a mentések során használt eszközök felszerelések.

Az Országos Mentőszolgálat, így a Marcali mentőállomás elsődleges feladata Marcali város és annak vonzáskörzetében, kistérségében élők és dolgozók sürgősségi ellátása, szakellátást követő mielőbbi kórházba juttatása! A mentőállomás minden dolgozójának a hitvallása, hogy a rájuk háruló feladatot legjobb tudásuk szerint és lehetőségeikhez mérten, gyorsan és hatékonyan végezhessék el. Fontos számukra, hogy a jövőben is a minőségi betegellátást szem előtt tartva tudják a munkájukat végezni, azt a lakosság hasznára fordítani!

A bál védnökei Móring József Attila országgyűlési képviselő és Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke voltak. Az estélyt megtisztelte jelenlétével Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

A rendezvényt a helyi és somogyi vállalkozások mellett támogatta a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő és a Miniszterelnökség. Köszönjük a támogatásokat, hiszen így mi is tudjuk valakinek a munkáját segíteni!

Írta: Szaka Zsolt

Fényképek: Kiss Kálmán, Szaka Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .