A hazaszeretet itthon kezdődik – díjátadó

A hazaszeretet itthon kezdődik – díjátadó

A Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület a március 15-i események 173. évfordulója alkalmából három korosztály számára alkotói pályázatot hirdetett „A hazaszeretet itthon kezdődik” címmel.

A pályázat célja az volt, hogy Marcali és településrészeinek értékeit megmutathassuk a pályázók lencséjén keresztül a külső szemlélőknek.

Rövid videókkal és fotó kollázsokkal lehetett nevezni.

A résztvevők értékes jutalomban részesültek 2021. március 26-án, és a jelenlegi szabályoknak megfelelően az átadó ünnepség mellőzésével, egyénileg vehették át a díjakat.

Marcali gazdagabb lett jó néhány, a várost népszerűsítő videóval és fényképpel. Köszönet és elismerés jár a pályázóknak azért, hogy az idejüket egy ilyen célra áldozták a rohanó világunkban!

Felnőtt, épített környezet videó kategóriában Horváth Adrienn, természeti környezet kategóriában Simon József alkotása kapta a legtöbb szavazatot.

Középiskolás, épített és természeti környezet videó kategóriában Benkő Szonja, a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulója kapta az első díjat, míg az általános iskolásoknál Sándor Réka (Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola) videója.

A felnőttek által készített fotó kollázsok közül Börczi Johanna, a középiskolások versenyében Pintér Boglárka (Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium) képei voltak a legnépszerűbbek.

A beérkezett alkotások megtekinthetők a:

Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület

Facebook oldalán.

Az értékes jutalmakat (pl.: technikai eszközöket, adathordozókat, nemzeti zászlókat, könyvcsomagokat, és vásárlási utalványokat) tudott a szervező adni minden résztvevőnek a felajánlott támogatásoknak köszönhetően.

Támogatók: Nemzeti Együttműködési Alap, Somogy Megye Önkormányzata, Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület, Marcalibike, Prágerné Magyar Gabriella, Huszti Gábor, Kiss Kálmán, Szaka Zsolt.

Írta: Szaka Zsolt

Fényképek: Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .