Átadták a 2019. évi jótékonysági Polgári Bál bevételét a Csecsemőotthonban

Átadták a 2019. évi jótékonysági Polgári Bál bevételét a Csecsemőotthonban

2019. január 25-én, pénteken 8 órakor a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ- Százszorszép Gyermekotthon (Marcali Csecsemő Otthon) nagytermében, ünnepi keretek között adták át a január 19-én megrendezett Polgári Bál bevételéből befolyt összeget.

Az idei mulatság rendkívül sikeres volt, hiszen az elmúlt évhez képest kétszer több, azaz összesen 1,3 millió forint gyűlt össze a tombola bevételből és a belépőjegyek árából. A mulatságon résztvevők összesen 9 támogatandó cél közül választhattak. A jelenlévők túlnyomó többsége végül a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ- Százszorszép Gyermekotthonára (a Marcali Csecsemő Otthonra) adta le voksát. A 2. helyen viszont hármas holtverseny alakult ki, a „Marcali gombai templom felújítása”, az „Emlékállítás Gál tanár úr munkásságának Marcaliban” és a Marcali NivoMed Úszóegyesület között, ezért a szervezők megosztották a nem mindennapi összeget.

A nagylelkű adományból a nyerteseknek 1 millió forintot Móring József Attila országgyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke és a Szaka Zsolt, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület elnöke nyújtotta át az igencsak meglepett Tomorné Huber Éva igazgató asszonynak. Az intézményvezető meghatódottan köszönte meg a nem várt támogatást és elmondta, hogy ezt az összeget szeretnék egy sószoba kialakítására fordítani. Az ünnepséget Tóth László Norbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltség igazgatója is megtisztelte jelenlétével.

A 2. Marcali Polgári Bál szervezői ugyanott adták át a három másik szervezet képviselőjének az egyenként felajánlott 100-100 ezer Ft-ot. A Marcali gombai templom felújítása kapcsán a Római Katolikus Egyházközség részéről Gelencsér Róbert világi elnök, az „Emlékállítás Gál tanár úr munkásságának Marcaliban” című projekt képviseletében Fábos-Landi Vivien koordinátor, a Marcali NivoMed Úszóegyesülettől pedig Gadányiné Lutor Mónika vette át az adományt.

Írta és fotók: Kiss Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .